Triana, Reserva Esperitual de Occidente.
Quan la cultura “light” ja ha arrasat quasi tot occident, quan l’imperi del políticament correcte ha completat la seva expansió, un petit reducte d’andalussos ressisteixen al seu poblat de Sevilla. Es tracta del barri de Triana.
Per qüestions de feina em toca anar a Sevilla de tant en tant. Les primeres vegades vam cometre l’error d’allotjar-nos al centre, però d’un temps cap aquí no sortim del barri de Triana, ple a vessar de personatges autèntics. Sens dubte, el millor son els seus bars. N’hi ha un aproximadament cada 50 metres, i bona part d’ells tenen el nivell culinari de l’enyorada “Sa Murada”. A la darrera visita hem pogut degustar Guatlleres adobades i fritetes, caragols en salsa, gamba blanca, escopinyes saltejades, rabo de toro, cazón en adobo, i un llarg etc, no se quin d’ells més bò
Algunes coses curioses que passen a Triana i ja no passen quasi per enlloc:
1) Es pot fumar a tots els bars. El sistema de separació de clients fumadors i no fumadors sol ser, com a molt, un petit ventilador
2) Tothom és del betis, “aunque pierda”. Si entreu a un bar del Sevilla sortiu tot d’una, són invasors
3) La compte no l’apunten a una llibreteta, l’apunten escrivint en xoc damuna la barra, més o manco al dret d’on et trobes tu. Quan pagues, “borrón y cuenta nueva”
4) Als bars sempre hi ha gent, sigui l’hora que sigui
Si teniu l’oportunitat de passar per Sevilla, passau per Triana, entreu i perdeu-vos pels seus carrerons, paga la pena. Fugiu del carrer Betis, açò ja es considera centre i és be per guiris. Ah, i si passau pel davan del bar “El Canijo” i està obert, entrau a fer unes cervesotes. El menjar no és gaire cosa, però el personatge s’ho mereix. Beguis el que beguis, “el canijo” es fotrà dues cerveses més que tu, durant l’estona que siguis al bar; és un crack
Views: 0
Santi,
Aquest cap d’any tindrem en compte tots aquests savis consells. Una colla de maoneses i maonesos anam a canviar el nombre de darrere a Andalusia. Tenim intenció de perdre’ns per aquesta cultura tan llunyana i a la vegada tan propera i fotre’ns fins al cul de menjar.
Ja en farem una valoració l’any que ve.